Kas pood müüb säilivusajast üheksa päeva üle läinud liha?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika tehtud pilt Saue Kaubakeskuses.
Jaanika tehtud pilt Saue Kaubakeskuses. Foto: Erakogu.

Tarbija24 poole pöördus lugeja Jaanika küsimusega, kas sellist toodet, millel on kaks hinnasilti, ühel «kõlblik kuni 22.05», teisel «kõlblik kuni 31.05», on ikka õige tänasel päeval müüa.

Jaanika avastas Saue Kaubakeskusest (Keila TÜ filiaal) Maks & Mooritsa lihatootelt kaks silti, alumisel neist oli säilivuskuupäevaks märgitud 22. mai.

«Neid samasuguste siltidega tooteid oli seal mitu. Vanemad inimesed, kellel silm võib-olla hästi ei seleta, langevad kindlasti sellise asja ohvriks,» märkis Jaanika, kes jättis liha ostmata.

Keila Tarbijate Ühistu marketingiosakonna juhataja Helle Rätsep sõnas, et selle konkreetse toote realiseerimisaeg lõpeb siiski täna, 31.mail. «Realiseerimise kuupäev on toote originaaletiketil, kuid kahjuks pole seda fotol näha, sest asub etiketi selles osas, mis ulatub pakendi serva alla,» lausus Rätsep.

Segadus tekkis naise sõnul seetõttu, et toote (pakendatud 22.05) markeerinud kaupluse töötaja jättis muutmata «kõlblik kuni» kuupäeva, milleks on tegelikult 31.05.

«Edaspidiste segaduste vältimiseks jääb pakendamise etiketile ainult pakendamise kuupäev ja realiseerimisaega tuleb vaadata originaalpakendilt,» märkis Rätsep, kes pidas vajalikuks saata ka samasugusest tootest 21. mail tehtud pildid õige realiseerimisajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles