Pihl loodab kompromissi sündi valitsusliidus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside esimees Jüri Pihl.
Sotside esimees Jüri Pihl. Foto: Toomas Huik

Sotside liider Jüri Pihl ütles E24-le, et loodab kompromissi sündi töötushüvitiste osas.


Pihli sõnul käib vaidlus valitsuses selle üle, et kas järeleandmisi peavad tegema vaid töövõtjad või peaks millestki loobuma ka tööandjad.

Pihl märkis, et valitsusliidu tervis ei ole nii hea kui tavaliselt. Erimeelsuste allikaks on töölepinguseadus, sest selles kokku lepitud hüvitisi ei kata 3-protsendiline maksumäär.

Pihli sõnul on nemad nõus maksumäära tõusuga, kuna valitsuspartnerid seda ei soovi, siis pakkusid sotsid kompromisslahenduse.

Sotside pakutu järgi jääksid töötuskindlustushüvitised suurenemata 50-lt ja 40-lt protsendilt 70-le ja 50-le protsendile. See oleks töövõtjate järeleandmine. Vastutasuks peaks ettevõtted maksma omast taskust seniseid koondamishüvitisi.

Koondamisrahade maksmisest pääsemine on olnud aga üks tähtsamaid töölepinguseaduse muudatusi, mida ettevõtjad on nõudnud. Uue seaduse järgi koondamisrahad vähenevad niikuinii, kuid ettevõtja tasuda jääks ühe kuu koondamisraha. Ülejäänu tasuks töötukassa.

«Siin ei ole detailid tähtsad, tähtis on, et mõlemad pooled loobuks millestki, mitte nii, et üks pool võidab kõik ja teine kaotab kõik,» ütles Pihl e24-le.

«Mina loodan, et kompromiss sünnib valitsusliidus, meie oleme käitunud ausalt ja õiglaselt,» märkis Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles