Savisaar: Padari lahkumine on lavastatud eurovalimiste jaoks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare sõnul ootab Padar sel aastal eurovalimistel samasuguse edu kordumist nagu viimastel valimistel Toomas-Hendrik Ilvese puhul.
Savisaare sõnul ootab Padar sel aastal eurovalimistel samasuguse edu kordumist nagu viimastel valimistel Toomas-Hendrik Ilvese puhul. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna juhi Edgar Savisaare arvates on Ivari Padari lahkumine rahandusministri kohalt tegelikult vähem dramaatiline, kui sellel paista lastakse, sest sotsiaaldemokraat on sihiks võtnud ministritooli vahetamise europarlamendi saadiku koha vastu.

«Padari avaldus on küll sümpaatselt opositsiooniline, aga mitte väga usutav. Padar oleks kuu aja pärast niikuinii lahkuma pidanud, sest ta tahab minna Brüsselisse. Nüüd lavastatakse see lihtsalt mõnevõrra varem,» ütles Savisaar täna tehtud avalduses.

Savisaare sõnul on Padari avaldus «koalitsioonikaaslaste viimane teene sotsiaaldemokraatide endisele juhile» – kruvida pinged üles ja anda selle kaudu Padarile võimalus eurovalimistel oma häältesaaki mõnevõrra suurendada.

«Ma usuksin Padarit siis, kui ta ka tegelikult seda üldiselt sümpaatset programmi oleks püüdnud hakata ellu viima. Praegu oleksin ma selle koha pealt ettevaatlik. Pigem on tegu ühe osaga sotside valimiskampaaniast ja mitte enam,» lisas Keskerakonna juht.

«Padarile ei anna rahu Ilvese loorberid eelmistel eurovalimistel ja hea meelega kordaks ta midagi sarnast.»

Savisaare sõnul on ajaloos selline reegel, et mitte kõike, mis poliitikas näeb välja draamaatiline, ei tohi väga tõsiselt võtta.

«Kaua räägiti Nestorist kui Padari võimalikust järeltulijast rahandusministeeriumis, aga nüüd ma arvan, et palju tõenäolisem on praeguse siseministri ümberasumine rahandusministri ametikohale ja seejärel Anvelti minek siseministriks,» lisas Savisaar.

«Pihli jaoks oleks see oluliselt perspektiivikam samm, sest nii vabaneks ta pikaaegse KAPO tippametniku mainest,» märkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles