Austria ja Saksa säilitavad piirangud uusliikmete tööjõule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lipp
Saksa lipp Foto: Caro / Scanpix

Ainult Austria ja Saksamaa ei kavatse loobuda tööjõuturu piirangutest Euroopa Liidu kaheksale uusliikmele viis aastat pärast nende astumist ELi, teatas Euroopa Komisjon kolmapäeval.


Euroopa Komisjon kinnitas Reutersi teatel, et Belgia ja Taani loobuvad 1. mail viimastest piirangutest Tšehhist, Eestist, Ungarist, Lätist, Leedust, Poolast, Slovakkiast ja Sloveeniast saabuvatele tööotsijatele. Kõik need riigid astusid EL-i 2004. aastal.

«Austria ja Saksamaa on teavitanud Komisjoni kavatsusest säilitada tööjõupiirangud,» ütles Komisjoni esindaja.
ELi liikmed peavad 1. maiks teavitama Komisjoni oma plaanidest, kas nad kavatsevad piirangud säilitada või mitte. Piirangud on tavaliselt sisaldanud tööloa taotlemise nõuet.

Bulgaaria ja Rumeenia, mis astusid ELi 2007. aastal, seisavad samuti silmitsi vanade liikmete, välja arvatud Soome ja Rootsi piirangutega.

Kaupade, teenuste, kapitali ja tööjõu vaba liikumine on ELi peamised põhimõtted, kuid ühenduse vanadel liikmetel on õigus säilitada piirangud uusliikmete tööjõule kuni seitse aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles