Swedbanki peaökonomistina asub ametisse Tõnu Mertsina

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Henn Soodla

Tänasest asub Swedbanki peaanalüütikuna tööle Tõnu Mertsina. Seni ajutiselt seda kohta täitnud Swedbanki Balti investeerimiskeskuse juhataja Kristjan Tamla keskendub taas oma põhitööle investeerimistoodete valdkonnas.

Mertsina on töötanud alates 2006. aastast Statistikaameti rahvamajanduse arvepidamise juhina. Tulenevalt ametist, on tema kommenteerida olnud Eesti majanduse olulisemad näitajad, oma kommentaarides on ta selgitanud ka numbrite ja võimalike trendide põhjuseid.

Varem on Mertsina töötanud Eesti Pangas, Riigikantseleis ja Konjunktuurinstituudis ning lektori ja koolitajana akadeemilistes ja erasektori koolitusasutustes. Analüüsitöö kõrvalt on ta tänaseni tegev Tartu Ülikoolis kaugkoolituse konsultandina. Lisaks on ta juhtinud aastatel 2001-2003 ravimifirma Merck Sharp & Dohme (MSD) Eesti filiaali äriüksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles