Soome alkoholitootjad nõuavad lühiajalisi sooduspakkumisi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Soome õlletehased ja jaeketid tahavad muuta seadust, et saada tagasi rohkem vabadust mõõdukate napsitajate meelitamiseks lühiajaliste pakkumistega.

Hea õnne korral võivad soomlased varsti oodata suuri alkoholisoodustusi, kui tootjatel õnnestub seadust muuta, kirjutab yle.fi. Nimelt soovivad tootjad limiteeritud perioodiks lasta alkoholitoodetel hinda alla ja pakkuda odavat alkoholi neile, kes ostavad suures koguses.

Soome pubid, klubid ja restoranid võivad praegu korraldada happy hour´eid, kus joogid lühikeseks ajaks alla hinnatakse, kuid ei tohi seda väljaspool reklaamida. Ametnike sõnul kipuvad mõned baarid siiski seadust rikkuma. Näiteks reklaamitakse happy hour välja muu termini või nime all.

Poodides pole aga lühiajaliste allahindluste tegemine Soomes alkoholi puhul lubatud. 2008. aastal vastu võetud seadusemuudatuse järgi peavad kauplused müüma alkoholi vähemalt kaks kuud sama hinnaga ja see muudab lühiajalised sooduspakkumised võimatuks. Samuti on illegaalne müüa odavamalt 12st õllest koosnevaid pakke.

Soome Õlletootjate ja karastusjookide föderatsiooni juht Elina Ussa ütleb, et tootjad tahavad samasuguseid müügivõimalusi jaekettides, nagu on baarides. «Allahindluste periood võiks olla lühem kui kaks kuud,» lausus ta.

Kaupluste omanike sõnul pole seadusemuudatus aidanud tarbimist vähendada, sest langenud on üksikpudelite ja purkide maksumus. «Kui üksikpudel maksab vähem kui enne muudatust, pole see tarbimist üldse vähendanud,» sõnas Kerava Citymarketi esindaja Jarmo Taruvuori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles