Venemaa võib Gruusia veinile taas uksed avada

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa võib Gruusia veinile taas uksed avada.
Venemaa võib Gruusia veinile taas uksed avada. Foto: SCANPIX

Venemaa nõustus arutama Gruusiaga võimalust lubada taas oma turule sealsed veinid, teatas Venemaa asevälisminister Andrei Denisov.

«Konkreetsemalt käib jutt Gruusia veinitoodete positsiooni taastamisest meie turul. Vähemalt on mõlemal poolel valmisolek antud küsimust praktiliselt arutada,» vanendab Denisovi sõnu Lenta.ru.

Gruusia veinide sissevedu Venemaale keelati ära 2006. aastal, ametlikuks põhjuseks toodi tarbijakaitse pretensioonid sanitaar-epidemioloogiliste normide rikkumise osas nimetatud toodete valmistajate poolt.

Lisaks peatas Venemaa ka mineraalvee Borjomi, Nabeglavi ja mitmete Gruusia põllumajandustoodete sisseveo.

Gruusias peeti otsust põhjendamatuks ja poliitiliselt motiveerituks.

Mõnda aega taotlesid Gruusia võimud keeldude kõrvaldamist, kui teatasid siis, et neil puudub Vene turu vastu huvi.

Uus peaminister Bidzina Ivanišvili on aga väljendanud soovi suhteid parandada ning Gruusia veinid taas Vene turule viia.

Vastne põllumajandusminister David Kirvalidze teatas omalt poolt, et Gruusia ootab Vene eksperte külla toodangut degusteerima ja selle kvaliteedis veenduma.

Hiljuti esines positiivse sõnavõtuga Vene Föderatsiooni juhtiv sanitaararst Gennadi Oništšenko, kes teatas: «Kui meile antakse võimalus külastada Gruusia [veini]tehaseid, siis on täiesti võimalik, et nende vein varsti [taas] Venemaale ilmub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles