PwC ennustab euroala majandusele 0,7-protsendist kokku tõmbumist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usk euroala tulemüüri hajub.
Usk euroala tulemüüri hajub. Foto: SCANPIX

PwC ennustab euroalale lõppevaks aastaks 0,7-protsendilist majanduslangust, mis on 0,3 protsendipunkti enam kui ettevõte prognoosis seitse kuud tagasi. Järgmiseks aastaks prognoosib PwC euroalale nullkasvu.

Suurematest riikidest on vaid Saksamaa majandusel aastalõpu seisuga oodata väikestki positiivset kasvu (+0,7 protsenti), Prantsusmaale prognoositakse nullkasvu, Hollandile -0,6-protsenti, Hispaaniale -1,7-protsenti ja Itaaliale -2,2-protsenti.

Seitse kuud tagasi tehtud prognoosidega võrreldes on PwC seekordne hinnang veelgi kriitilisem. Euroala majanduslanguse prognoosi selleks aastaks on suurendatud 0,3 protsendipunkti võrra ning ka järgmise aasta majanduskasvu hinnangut on varasemalt 0,8-protsendilt langetatud nullini.

PwC makromajanduse konsultatsioonigrupi raportis tõdetakse, et euroala riikide majanduskeskkond on endiselt mürgine, tulenevalt riikide kõrgest võlakoormusest ja eelarvedefitsiidist ning suutmatusest olukorra parandamiseks radikaalseid samme astuda.

PwC ärikonsultatsioonide osakonna juhi Teet Tenderi sõnul pole Eestil küll põhjust paanikaks, ent Euroopast tulevad uudised teevad mõistagi murelikuks Eurotsooni riikidesse toodangut eksportivaid Eesti ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles