Lasnamäe Hesburgeris on sooja vaid 8 kraadi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli keskuses asuv Hesburger
Sikupilli keskuses asuv Hesburger Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Lasnamäel asuvas söögikohas Hesburger on siseruumides temperatuur 8 kraadi, kuid näljased saavad seal jätkuvalt süüa.

«Süüa pole seal lihtsalt võimalik,» kirjutab lugeja Marko, kelle sõnul on Lasnamäe Hesburgeris ruumitemperatuur 8 kraadi. Toidukoha töötajad talle põhjust öelda ei osanud.

«Juhataja sõnul on meil tehniline rike, kuid me ei tea täpselt, mis juhtus,» teatas Hesburgeri infotelefoni töötaja. Söögikoht on jätkuvalt avatud.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul ei tee amet söögikoha ruumitemperatuurile ettekirjutusi. «Toidulauad võivad ju olla kas või õues,» lisas ta.

Tööinspektsiooni inspektor Andres Jõgiste kommenteeris: «Töötamise temperatuur ei ole konkreetselt määratud, aga see peab olema töötamiseks sobiv. Siseruumides kaheksa kraadi ei ole sobiv. Ei saa öelda, et toidukoha peaks otse sulgema, aga tööandja peaks kiiresti võtma meetmed tarvitusele ja selle rikkumise koheselt likvideerima, kuna see on ohtlik töötajate tervisele.»

Tööinspektsioon tuvastas, et tegu oli katlarikkega ning temperatuur oli keskpäevaks tõusnud juba 17,8 kraadini. Kuna ruumidesse paigaldati kohe ka soojapuhurid ning töötajatele anti soojad tööriided, ei pidanud tööinspektsioon vajalikuks restorani sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles