Äri Brasiilias: õhtusöögile tuleb vähemalt pool tundi hilineda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhkkond Brasiilias on enamasti väga mitteformaalne
Õhkkond Brasiilias on enamasti väga mitteformaalne Foto: SCANPIX

Õhkkond äris on Brasiilia kaubanduskoja asepresidendi Marcelo Drügg Barreto Vianna sõnul  väga mitteformaalne ja isegi kui äripartner su õhtusöögile kutsub, võiks vähemalt pool tundi  hilineda.

Võimalusi äriks on Vianna kinnitusel riigis palju. Brasiilia ootab nii investoreid kui ettevõtteid pea kõigis sektorites.

Selleks, et Brasiilias läbi lüüa tuleb silmas pidada, et õhkkond on enamasti mitteformaalne ning täpsus ajas ei ole prioriteet number üks.

«Kui koosolek on kokku lepitud kell 7, siis ei on väga tõenäoline, et see algab veidi enne kaheksat,» rääkis Vianna.

«Kui sind kutsutakse õhtusöögile, siis tuleb vähemalt 30 minutit hiljaks jääda. Kindlasti ei hakka see pihta enne tunniajast hilinemist.»

Õhtusöögid on aga olulised ning enne nende algust oleks hea teha üks uinak, sest õhtueine kestab tavaliselt keskööni. Brasiillastele meeldib juttu ajada maailma asju arutada. Jutuajamise käigus ei maksa aga pahaks panna, kui inimesed jutule vahele segavad.

«See, et kõik räägivad korraga on  väga tavaline isegi ettevõtete nõukogudes,» tõdes Vianna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles