Riigikontroll: politsei peab korrastama trahviarvestust

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved.
Arved. Foto: SCANPIX

Riigikontrolli hinnangul on üldjoontes ministeeriumide 2011. aasta kohta koostatud raamatupidamise aruanded korrektsed, ent parandama peab näiteks palgaarvestus kaitseväes, trahvitulude arvestus politsei- ja piirivalveametis, teedearvestus maanteeametis.

Kultuuriministeeriumis esines arvestusprobleeme valitsemisala sihtasutustes. Samuti on probleeme keskkonnaministeeriumi valitsemisalas, kus riigikontroll jäi eriarvamusele näiteks metsa arvestamise metoodikas.

Enim probleeme riigihangete seaduse täitmisel tuvastas riigikontroll siseministeeriumi, keskkonnaministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas.

Riigikontroll teeb kokkuvõtte riigi raamatupidamise üldise tervise kohta, andes hinnangu riigi majandusaasta koondaruandele, ja selle auditi tulemused avalikustatakse septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles