Venemaa heidab silma Hispaania energeetikale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller pressikonverentsil Moskvas.
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller pressikonverentsil Moskvas. Foto: AFP / Scanpix

Oma nafta- ja gaasiväljade väljaarendamisega hätta jäänud Venemaa sõlmis energeetika koostööleppe Hispaaniaga, lootes meelitada Venemaale Hispaania naftagigandi Repsol.


Täna teatas Gazprom avalikult, et peab Repsoliga, aga ka mitme väiksema firmaga kõnelusi osalemaks Jamali gaasivälja arendamisel, kirjutab Upstreamonline. Gazprom kaalub ka Repsoli kaasamist veeldatud maagaasi (LNG) projektidesse, kinnitas Gazpromi juht Alexei Miller täna ajakirjanikele.

Vene naftakompanii Lukoil pole saladust teinud, et soovib osta suurt osalust Repsolis. Kõige tõenäolisem müüja on Hispaania võlgades siplev ehituskontsern Sacyr, kellele kuulub viiendik Repsol YPF-i aktsiatest.

Venemaa president Dmitri Medvedev ründas tehingu kritiseerijaid, nimetades vastuseisu «kahjulikuks ja lausa rumalaks», kuna see põhinevat presidendi hinnangul alusetul stereotüübil, mille järgi kujutavad Vene investeeringud ohtu riikide iseseisvusele. «Ma kordan, et meid huvitab kohalolek Hispaania turul, ning Hispaania partnereid huvitab kohalolek Venemaal,» rõhutas Medvedev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles