Bombardier: meil olid lennukid juba valmis

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Bombardier.
Estonian Airi Bombardier. Foto: Toomas Huik

Kanada lennukitootja Bombardier teatas, et neil olid lennukid Estonian Airi jaoks juba valmis ehitatud, kui viimane otsustas neid mitte välja osta.

«Kuna asi on nüüd kohtus, ei kommenteeri me seda teemat rohkem, kui et me ehitasime lennukid valmis ning neid seati juba üleandmiseks valmis, kui leping üles öeldi,» ütles lennukitootja avalike suhete juht Marianella delaBarrera E24-le.

Bombardier esitas Ontario Ülemkohtule hagi Estonian Airi ja Eesti riigi vastu juba veebruaris, et ei riik ega ka lennufirma ise pole sellisest käigust avalikkust ise teavitanud.

Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen ütles eile, et juhtkond peab nõuet alusetuks.

Estonian Air ostis Bombardierilt kolm lennukit ning säilitas ka optsiooni osta kolm veel, ent loobus sellest, kuna maksetingimusi ei peetud sobivaks.

Tehinguid rahastas Kanada ekspordikrediidi organisatsioon EDC, mis ei soovinud kahe ettevõtte vahelist tüli kuidagi kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles