Eurotsoon on valmis toetama Hispaania pankasid 100 miljardi euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania pankade päästmisele paistab roheline tuli. Pildil pangahoone Barcelonas.
Hispaania pankade päästmisele paistab roheline tuli. Pildil pangahoone Barcelonas. Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid teatasid laupäeval telekonverentsil valmisolekust eraldada Hispaaniale kitsikuses pankade rekapitaliseerimiseks kuni 100 miljardit eurot.

«Eurogruppi teavitati, et Hispaania võimud esitavad peatselt ametliku taotluse, ning on valmis sellisele palvele heakskiitvalt reageerima,» ütlesid 17 eurotsooni riigi rahandusministrid pärast kaks ja pool tundi kestnud telekonverentsi.

Hispaania majandusminister Luis de Guindos rõhutas laupäeval, et abi läheb ainult pangandussektorile ning ei sisalda uusi kokkuhoiunõudeid majandusele üldiselt.

Minister ei täpsustanud, kui suurt abisummat Hispaania oma pankadele palub, kuid ütles, et ta ootab enne konkreetse summa küsimist ära pangandussektori sõltumatu auditi tulemused.

Hispaania abitaotlus pankade päästmiseks on peaminister Mariano Rajoyle väga piinlik, kuna ta teatas vaid 10 päeva tagasi kindlasõnaliselt, et riigi pangandussektor ei vaja päästepaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles