Reformierakond lubab pöörduda Äripäeva loo pärast kohtusse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Tiigirand
Remo Tiigirand Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna aseesimehe, rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pöördub erakond Äripäevas täna ilmunud artikli pärast kohtusse.

Ligi ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et kindlasti läheb partei kohtusse Äripäeva vastu, kes on avaldanud tänases artiklis tema sõnul otseselt laimu. «Meediaga kohut käimine ei too tavaliselt kasu, aga meil enam muud valikut ei ole,» lausus ta.

Ligi sõnul oli erakonna väidetavat varjatud toetamist käsitlevas artiklis välja mõeldud fakte ja siis neid tõlgendatud. Osaühing Fidenteri puhul on tema sõnul tegu rahvusvahelist ambitsiooni omava ettevõttega, kes on saanud mingil perioodil raha  Reformierakonnale teenuste osutamisest. «Niipea, kui [Remo Tiigirand] tuli erakonna palgale, lõpetasime eetilistel põhjustel sellelt firmalt teenuste ostmise,» lisas ta.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk kinnitas, et juhatuses oli Äripäeva artikliga seonduv põgusalt arutlusel ning ära kuulati ka loos mainitud inimeste selgitused. «Kõik möönsid, et on esitatud faktivigu ja kindlasti tuleb oma õiguste eest seista,» ütles ta.

Äripäev kirjutas, et Reformierakonna kolme viimast valimiskampaaniat on aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha. Ajalehe andmetel on erakonna propagandat aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand.

Tiigirand teatas hommikul saadetud pressiteates, et talle kuuluv Fidenter OÜ pakkus erakonnale teenust, kuna partei soovis koondada kulude kokkuhoiuks kogu oma kirjastustegevuse ühte kohta. Enda sõnul on ta Fidenteriga osutanud alates 2008. aastast teenust vaid kolmele isikule: valdavalt Reformierakonnale, vähem partei ajalehele Paremad Uudised ning Kodanikuhariduse Sihtasutusele, kes on tellinud neilt kahel korral trükitöid.

Reformierakond teatas, et lükkab tagasi väited, nagu oleks partei trükiseid teinud ettevõte olnud nende toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles