Pankur: Kreeka lahkub eurotsoonist 18. juunil

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Juhul kui populistlikud erakonnad võidavad 17. juunil valimised, lahkub Kreeka 18. juunil euroliidust, sest ülejäänud eurotsoon hakkab «petisele» kraesse kargama, ütles telekanalile CNBC varahaldusfirma Integraal Asset Management direktor Nick Dewhirst.

«Eurotsoon on klubi, aga kui seal avastatakse petturid, tuleb need kulbist välja arvata, sest vastasel juhul hakkavad kõik petma,» selgitas pankur ja lisas, et Kreekal on parem endal lahkuda.

Kreeka ühiskond on üles ehitatud petmisele ja skeemitamisele, öeldes, et kõik teevad nii, aga teiste riikide valijad nõuavad nüüd Kreekalt aruandmist.

«Põhiline küsimus on selles, et Saksamaa peab pikendama tööiga 65 aastalt 67-le, selleks et maksta kreeklastele, kes lähevad pensionile 50selt,» ütles Dewhirst. Tema sõnul on kreeklastel 17. juunil suurepärane võimalus öelda, kas «me hakkame korralikeks» või «me petame edasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles