Kohv trügib Balti börsile

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kalve peab börsiplaani.
Kalve peab börsiplaani. Foto: Kalve

Et olla veelgi kättesaadavam igale kohvijoojale, plaanib Läti erikohvi ja röstimisettevõte SIA Kalve Coffee korraldada selle aasta teises pooles aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) aktsiate noteerimiseks turul. Kalve eesmärk on kaasata oma tegevuse laiendamiseks vähemalt miljon eurot.

IPOst saadud vahendeid kasutatakse esimese kuue Kalve kohvikupoe avamiseks Eestis ja Leedus juba 2025. aastal ning laienemiseks Baltimaadest väljapoole 2026. aastal. Kaasatav raha võimaldab tootmisprotsesside ühtlustamist ja laiendamist ning seadmete ostmist, mitmekesistades kohvimasinate tarnijate portfelli ja parandades seeläbi pakkumist.

«Iga ettevõtte keskmes on võime tagada stabiilne rahavoog, seda me oleme suutnud Kalves teha. Alates asutamisest oleme näidanud pidevat kasvu, suurendades ettevõtte käivet nelja aastaga 0,35-lt miljonilt eurolt 2,49-le miljonile eurole. KALVE jaoks on keskse tähtsusega ettevõtte väärtustest kinnipidamine ja mõtlemine maailma peale, mille jätame tulevastele põlvkondadele,» ütles Kalve Coffee kaasasutaja ja juhatuse liige Gatis Zēmanis.

Tagasi üles