Riigiasutus soovib osta kahe miljoni eest uusi sõidukeid (6)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Uuendatud 3. juuli 2024, 13:12
Copy
RMK hallatav mets. Pilt on illustratiivne.
RMK hallatav mets. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) tahab osta sel aastal kahe miljoni euro eest uusi sõidukeid, selgub riigihangete registrist.

RMK soovib osta sõiduautosid, millel on neljarattavedu. Taolisi autosid kasutatakse sageli keerulise maastiku läbimiseks, et vältida sõidukite kinnijäämist lumme või mudasse.

Hanke summa sisaldab ka tehnohooldusteenuse tellimist, mis tehakse, kuni autod on sõitnud esimesed 250 000 kilomeetrit.

Hanke tähtaeg, millal teenusepakkujad saavad pakkumisi esitada, on 5. augustil.

RMK haldab Eesti riigile kuuluvat metsa. Asutuses töötab ligi 700 inimest. RMK teenib asutuse kasumieelarve põhjal 2024. aastal 244 miljonit eurot tulu raieõiguste ja puidu müügist.

RMK: uued sõidukid aitavad kaasa kliimaeesmärkide täitmisele

RMK meediasuhete juht Priit Luts selgitas Postimehele, et riigiamet soovib soovib hankida 27 sõidukit ja hangitavatele autodele tehnohoolduse- ja remondipartnerit 5-aastase garantiiperioodi vältel. Hanke eeldatavast maksumusest ligi 60 protsenti moodustab autode soetus ning ülejäänu hooldus- ja remondikulu.

RMK soovib soetada kolme tüüpi autosid. «Kakskümmend kastiga maasturit, mis peavad olema kasutatavad nii üldkasutatavatel teedel kui ka teedeta või raskesti läbitaval maastikul. Neist pooled peavad olema kahe- ja ülejäänud vähemalt 5-kohalised,» teatas Luts

Lisaks soovib RMK osta seitse keskkonnahoidlikku pistikhübriidmaasturit, mis peavad samuti olema suutelised liikuma nii teedel kui maastikul. «Madala süsinikujäljega sõidukid aitavad kaasa kliimaeesmärkide täitmisele ja on esimeseks sammuks keskkonda säästva autopargi loomisel,» selgitas Luts.

Lutsi sõnul kasutab RMK neid autosid kasutatakse RMK igapäevases töös metsamajandamiseks ning külastustaristu teenindamiseks.

Tagasi üles