Eesti Pank: inimeste tähtajalised hoiused kasvavad mühinal

BNS
Copy
Tähtajaliste hoiuste maht on hüppeliselt suurenenud.
Tähtajaliste hoiuste maht on hüppeliselt suurenenud. Foto: Sander Ilvest

Eesti Pank teatas, et inimeste tähtajalised hoiused kasvavad mühinal, sest tänu kõrgetele intressidele on inimestel lõpuks võimalust, ka ise midagi teenida.

Eesti Panga andmetel suurenes eraisikute tähtajaliste hoiuste maht oktoobris 329 miljoni euro võrra, mis on suurim kuine tõus Eestis viimase kümne aasta jooksul - kasvust 228 miljonit eurot ehk enam kui kaks kolmandikku moodustavad Swedbankis sõlmitud tähtajaliste hoiuste lepingud.

Eesti majapidamiste hoiuste maht jõudis Eesti Panga andmetel oktoobris 11,6 miljardi euroni. Seejuures kasvas tähtajaliste hoiuste maht aastaga lausa 147,8 protsenti. «Klientide huvi tähtajaliste hoiuste vastu hakkas suurenema juba möödunud aasta lõpus ning on tõusnud käsikäes intressimäärade kasvuga. Septembri lõpus tõstsime aastase tähtajalise hoiuse intressi 4,5 protsendini, mis on ilmselt ka rekordilise kasvu peamine põhjus,» selgitas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles