Päevatoimetaja:
Liina Laks

Tööturgu tabas augustis suur koondamine, sügis toob kaasa uued väljakutsed

Copy
Töötukassa logo.
Töötukassa logo. Foto: logo

Augustis püsis töötuse määr stabiilsena, kuid tööpakkumiste vähenemine ja tihedam konkurents tööotsijate seas viitavad keerulisemale sügisele. Töötukassa sõnul ei anna septembri alguse uudised aga kahjuks lootust, et töötuse kasv sügisel välditav oleks.

«Augustis olid registreeritud töötuse näitajates muutused väga väikesed. Kuu esimesel päeval oli arvel 49 200 ja viimasel 48 800 klienti. Töötuse määr oli 7 protsendi. Seis on praktiliselt sama kui aasta tagasi, eelmisel aastal oli augusti lõpus töötukassal kliente 49 500. Eks see on nüüd igaühe enda otsustada, kas sama seis on hea märk – et olukord pole muutunud oluliselt halvemaks, või on see halb märk – midagi ei ole muutunud oluliselt paremaks,» ütles Töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

Muret valmistab Kooli sõnul tööpakkumiste arv. «Augustis lisati töötukassa töövahendusportaali 4600 uut töökohta, seda on veidi vähem kui juulis ja umbes 500 võrra vähem kui eelmise aasta augustis. Tööpakkumiste arv ei ole rekordiliselt madal, kuid viitab sellele, et kiiret leevendust tööotsijale täna pakkuda ei ole ja töö leidmiseks tuleb olla aktiivne ja konkurents on tihe,» tõdes Kool.

Tagasi üles