Väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiad meelitavad ostma

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kui majanduses tulevad paremad ajad, võiks omada väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiaid. Majanduslangust kartes pole nende käsi hästi käinud.
Kui majanduses tulevad paremad ajad, võiks omada väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiaid. Majanduslangust kartes pole nende käsi hästi käinud. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiad on tänavu jäänud maha nii USAs kui Euroopas suure turuväärtusega ettevõtete omadest. Investorid kaaluvad tuleval aastal oodatavate intressilangetuste mõju, samas kardetakse ka võimalikku majanduslangust.

USA väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiatest koosnev Russell 2000 indeks on oktoobri põhjast kallinenud 13 protsenti. MSCI Euroopa väikese ja keskmise turuväärtusega ettevõtete indeks on novembri lõpust kerkinud 12 protsenti, kirjutab Reuters.

Kuigi hiljutine tõus võib tunduda muljet avaldav, ei kehti see kogu aasta kohta. Aasta algusest on Ühendriikide suurettevõtete aktsiaindeks S&P 500 tõusnud 19 protsenti, kuid Russell 2000 piirdub vaid viieprotsendise tõusuga. Euroopa väikese turuväärtusega aktsiad on tänavu kallinenud kuus protsenti, aga Euroopa laiem aktsiaindeks MSCI Euroopa 12 protsenti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles