Twitter testib kauaoodatud toimetamisnuppu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Twitter
Twitter Foto: KACPER PEMPEL

Pärast aastaid kestnud kasutajate nõudmist sellise funktsiooni järele katsetab Twitter lõpuks ometi säutsusid, millele saab muudatusi teha. Twitter kinnitas, et plaanib funktsiooni pakkuda lähinädalatel oma tasulistele tellijatele.

Twitter ütles neljapäeval säutsus, et mõned kasutajad võivad näha võimalust toimetada oma säutsusid, sest ettevõte testib kauaoodatud toimetamisnuppu, vahendab Reuters.

Neljapäevases blogipostituses kinnitas ettevõte, et toimetatud säutsusid testitakse ja et see funktsioon laieneb kuu jooksul ka tasulise teenuse Twitter Blue tellijatele. Ka väljaspool testgruppi olevad kasutajad näevad toimetatud säutsusid.

Tellijad, kes maksavad Twitter Blue teenuse eest 4,99 dollarit kuus, saavad peagi oma säutsu paar korda muuta 30 minuti jooksul pärast avaldamist, teatas Twitter. Twitter Blue pole paraku veel Euroopas kättesaadav, tegutsedes ainult USA, Kanada, Austraalia ja Uus-Meremaa turul.

Küsimusele, kas toimetamisnupp muutub lõpuks kättesaadavaks kõigile Twitteri kasutajatele, vastas Twitteri pressiesindaja, et Twitter testib funktsiooni, et vaatata, mis võib juhtuda, kui see kõigile kättesaadavaks tehakse.

Peaaegu kõik teised sotsiaalmeediaplatvormid, sealhulgas Metale omanduses Facebook ja Instagram, Reddit ja Pinterest, on juba aastaid pakkunud kasutajatele postituste toimetamist.

Twitter ja selle vaatlejad on arutanud, kas säutsude toimetamise lubamine võib kaasa tuua kahjulikke mõjusid, näiteks väärinfo levikut.

Redigeeritud säutsud on märgistatud ikooni ja ajamärgiga, mis näitab, millal postitust viimati toimetati. Kasutajad saavad redigeeritud säutsu sildil klõpsata, et vaadata toimetamisajalugu ja postituse varasemaid versioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles