Ryanair ennustab lennupiletite kallinemist, Finnairi reisijate arv kasvas seitse korda

Erkki Erilaid
Copy
Ryanairi Boeing 737-800. REUTERS/Christian Hartmann
Ryanairi Boeing 737-800. REUTERS/Christian Hartmann Foto: Christian Hartmann

Ryanair prognoosib, et lennupiletid maksavad juba suvel rohkem kui enne pandeemiat. Finnair aga kasvatas märtsis reisijate arvu mullusega võrreldes seitse korda ning suudab jätkata ka Venemaa vastusanktsioonide tõttu sõja alguses ohtu sattunud lende Aasiasse.

Iiri odavlennufirma Ryanair juht Michael O'Leary prognoosib, et keskmised lennupiletite hinnad tõusevad juba suvisel kõrghooajal kõrgemale pandeemia-eelsest tasemest. «Kui tänavu märtsis olid lennupiletid 2019. aasta hindadega võrreldes odavamad ja sama trend näib jätkuvat ka aprillis ja mais, siis suvel tõusevad hinnad umbes 5–10 protsenti kõrgemale tasemest, mis oli suvisel kõrghooajal kolm aastat tagasi,» ütles O'Leary ajalehele Irish Independent. «Vähem lende ja kasvav nõudlus tõstavad juba juunist alates broneeringute hindu.»

Samuti teatas reisijate arvult Euroopa suurim lennufirma, et selle reisijate arv ületas märtsis esimest korda pandeemiaeelse taseme. Samas lisas O’Leary, et oleks liiga optimistlik arvata, et koroonapandeemia on lennutööstuse jaoks täielikult möödas. Tema sõnul on näiteks inimeste reisihimu saabuvate lihavõttepühade ajal tugev, kuid samas tühistavad, eriti Suurbritannias, erinevad lennufirmad pilootide ja lennuteenindajate haigestumise tõttu iga päev kümneid lende.

Ka soomlaste Finnair kasvatas eelmisel kuul võimsalt reisijate arvu. Lennufirma vedas märtsis 614 500 reisijat ehk 612 protsenti rohkem kui aasta varem, mil koroonapandeemia avaldas veel tugevat mõju reisimisele. Võrreldes selle aasta veebruariga kasvas reisijate arv ligi 39 protsenti.

Finnairi teatel suudeti, vaatamata Venemaa õhuruumi sulgemisele, jätkata tänu kaubavedude suurele nõudlusele ka enamiku Aasia lendudega. Ettevõtte hinnangul jäi pikenenud lennuaja negatiivne mõju Aasia reisijateveo näitajatele märtsis mõõdukaks, kuid sellel suunal annab endiselt tunda koroonaviiruse mõju, sest mitmed riigid jätkavad rangete reisipiirangutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles