Venipaki käive kasvas mullu Eestis poole võrra

BNS
Copy
Firma kaubik
Firma kaubik Foto: Venipak

2021. aastal kasvas rahvusvahelise pakiveofirma Venipak käive Eestis 50 protsenti, ulatudes 8,9 miljoni euroni.

Venipak Groupi kogukäive oli Balti riikides eelmisel aastal 56 miljonit eurot, kasvades aastaga 44 protsenti. Kontserni kasum suurenes 25 protsenti, 5,6 miljoni euroni. 2022. aastaks plaanib grupp kogukäibeks 120 miljonit eurot, teatas Veinipak.

«Eesti turg andis Venipaki regionaalse äri laiendamisele kõvasti hoogu. Nägime, kuidas järjekordselt kasvasid e-kaubanduse mahud ja laienes rahvusvaheline kaubavahetus,» ütles Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas.

2022. aastal kavandab Venipak mahukamaid investeeringuid fulfillment-teenusesse – kaupade ladustamisse ja pakendamisse e-poodide tellimusel – ning lennukiga kaubavedudesse.

«Baltimaade klientide vajaduste paremaks rahuldamiseks käivitasime eelmisel aastal kaubavedude regulaarliini Riia ja Hongkongi lennujaama vahel. Teenuse järele on suurim nõudlus Balti tootmisettevõtetel, kes tarnivad Aasiast elektroonikat, meditsiiniseadmed ning asjade interneti seadmeid. IATA hinnangul peaksid õhutranspordi mahud globaalselt kasvama 13 protsenti ja Venipak tahab selles arengus kaasa rääkida, nii et kaalume täiendavaid lennutranspordiühendusi logistikasõlmede vahel,» lausus Šablinskas.

Venipak Groupi fulfillment-teenused kasvasid 2021. aastal 45 protsenti ning 2022. ja 2023. aastaks oodatakse kasvu kahekordistumist. «Kasvav e-kaubandusturg suurendab nõudlust internetipoodide kvaliteetsete teenuste järele ning veebiostjad eeldavad kauba kiiret kohaletoimetamist. Fulfillment võimaldab ka paremini kasutada tööjõudu ja laopinda e-poodide kaupade ladustamisel,» lisas Šablinskas.

Sel aastal alustab Venipak Eestisse pakiautomaatide paigaldamist, et arendada välja 150 kaasaegse kontaktivaba pakiautomaadiga võrgustik. Venipakil on praegu Leedus 250 ja Lätis 200 pakiautomaadiga võrgustik.

«Investeeringud toetaksid meie teenuste paremat kvaliteeti Eestis, mis on Venipaki selge prioriteet. Teame, et tipphooajad, nagu jõulud, on meile aeg-ajalt väljakutseid pakkunud, kuid oleme võtnud sellest õppust ja optimeerinud protsesse parema tulevikukvaliteedi nimel,» rõhutas Šablinskas.

2004. aastal asutatud rahvusvaheline ettevõte Venipak pakub tõhusaid pakilogistika lahendusi ettevõtetele ja eraisikutele Balti riikides, Poolas, Saksamaal, USAs ja Hiinas. Ligi 1000 pakipunktiga Venipaki võrgustik on praegu saadaval klientidele Leedus, Lätis ja Eestis.

Venipak plaanib järgmise paari aasta jooksul välja arendada ligi 2000 postiterminali ja pakipunktiga võrgustiku, et saada üheks suurimaks pakivedude võrgustikuks Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles