IMF langetas maailmamajanduse tänavust kasvuprognoosi

Copy
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) logo.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) logo. Foto: Yuri Gripas

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) langetas maailmamajanduse tänavust kasvuprognoosi, tuues põhjuseks koroonaviiruse omikrontüve leviku, kõrged energiahinnad, kiirenenud inflatsiooni ja finantsraskused Hiinas.

Valuutafond prognoosib maailmamajandusele käesolevaks aastaks 4,4-protsendist kasvu, võrreldes oktoobris ennustatud 4,9 protsendiga. Mullu kasvas maailmamajandus arvatavalt 5,9 protsenti.

Ühendriikide majanduskasvu prognoos langetati 5,2 protsendilt neljale protsendile. Valuutafond ei eelda enam, et kongressis takerdunud president Joe Bideni sotsiaalkulutuste eelnõu majandust ergutaks.

USA majandus on kimpus ka tarneraskustega, mis takistavad firmadel tellimuste täitmist. Lisaks peaks föderaalreserv peagi tõstma baasintressi, et leevendada neljakümne aasta kiireimat hinnakasvu.

Hiina majanduskasvuks ennustatakse 4,8 protsenti, võrreldes läinud aasta 8,1 protsendiga ja oktoobris ennustatud 5,6 protsendiga. Hiina majandust rõhuvad nii karmid koroonapiirangud kui kinnisvaraarendajate raharaskused.

Euroala majanduskasv peaks aeglustuma mulluselt 5,2 protsendilt 3,9 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles