Lennujaam jagab soovitusi reisi tõrgeteta kulgemiseks: piiriületaja viigu end reeglitega kurssi (1)

Tarbija24
Copy
Tallinna Lennujaam on üks 24 täielikult riigi omanduses olevast ettevõttest.
Tallinna Lennujaam on üks 24 täielikult riigi omanduses olevast ettevõttest. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Selleks, et teekond lennujaama saabumisest sihtriiki jõudmiseni ning tagasi kulgeks sujuvalt, on oluline, et reisijad varuksid aega, viiksid end kurssi sihtriiki sisenemise tingimustega ning täidaksid kõiki kehtestatud reegleid, märgib Tallinna lennujaam.

Piiriületaja deklaratsiooni täitmine veebilehe vahendusel aitab vähendada järjekordasid. Praegu kasutavad lennujaama andmetel veidi üle pooled reisijad deklaratsiooni veebiteel täitmise võimalust. 

Tallinna lennujaama reisijateenuste valdkonna juhi Katrin Hageli sõnul on üheks suureks murekohaks piiriületaja ankeedi vähene digitaalne täitmine. Nimelt peavad kõik Eestisse saabujad, välja arvatud läbipõdenud, vaktsineeritud ja teised isikud, kellele Vabariigi Valitsuse korralduse kohaselt liikumispiirangud ei kohaldu, ei pea deklaratsiooni esitama, kui neil on selle kohta esitada tõendid enne reisi algust täitma piiriületaja ankeedi. Kuid jätkuvalt on suur hulk inimesi, kes seda ei tee. See toob omakorda kaasa järjekordade tekkimise riiki saabumisel ehk lennujaama ruumides.

Pildil reisijad Tallinna lennujaamas suundumas soojamaareisile.
Pildil reisijad Tallinna lennujaamas suundumas soojamaareisile. Foto: Kaader videost

Hagel lisas, et kui deklaratsioon on varasemalt täidetud ning kõik vajalikud dokumendid käepärast olemas, kulgeb kogu riiki saabumise ning lennujaama läbimise protsess kordi kiiremini. «Reisidokumente ja teiste vajalike tõendite olemasolu riiki saabumisel kontrollib politsei- ja piirivalveamet,» rääkis Hagel.

«Praegusel ajal reisides tuleb jätkuvalt väga täpselt jälgida sihtriikide nõudmisi. See tähendab muuhulgas näiteks seda, millist testi sihtriik nõuab ning kui palju varem tohib see tehtud olla.»

Lisaks sellele tõi Hagel välja, et varasemast rohkem aega ja tähelepanu nõuab ka lahkuvate reisijate kontroll, kus kõigi reisijate lennule registreerimise käigus tuleb kontrollida sihtriiki sisenemise vajalike dokumentide ja tõendite olemasolu ning kehtivust, et kindlustada reisija sujuv teekond ning sihtriiki pääsemine. «Praegusel ajal reisides tuleb jätkuvalt väga täpselt jälgida sihtriikide nõudmisi. See tähendab muuhulgas näiteks seda, millist testi sihtriik nõuab ning kui palju varem tohib see tehtud olla.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles