Microsofti kasum ületas ootusi, kuid aktsia odavnes

PM Majandus
Copy
Microsoft
Microsoft Foto: Andre M. Chang/Zumapress.com

Tehnoloogiafirma Microsofti kasum kasvas tänavu esimeses kvartalis 44 protsendi võrra, mis ületas analüütikute ootusi. Hoolimata sellest odavnes pärast tulemuste teatamist ettevõtte aktsia järelturul 2,66 protsenti.

Microsoft teatas, et kasum küündis tänavu esimeses kvartalis 15,5 miljardi dollarini. Firma müügitulu oli jaanuarist märtsini 41,7 miljardit dollarit ehk 19 protsenti kõrgem kui mullu samal ajal ja seda tänu nõudluse kasvule tarkvara ja pilveteenuste järele koroonapandeemia ajal.

Tugevalt kasvas nõudlus Microsofti Azure'i pilveteenuse järele, mille müük tõusis 50 protsenti. Kodust töötavad ja õppivad inimesed ostsid uusi arvuteid ja videokonsoole, mis kergitas Microsofti Windowsi operatsioonisüsteemi ja videomängude müüke.

Aktsia hinnalangus järelturul peegeldas mõningast skepsist tulemuste hulka kuuluvate ühekordsete tulude suhtes ja investorite kasvanud ootusi pärast aktsia aastapikkust tõusurallit, kirjutas Reuters.

Microsoft on pandeemiaajal samuti edukalt laiendanud äriteenuseid, nagu näiteks Teamsi koostööteenust ja LinkedIni sotsiaalvõrgustikku. Tänu sellele on Microsoftist saanud üks maailma väärtuslikumaid ettevõtteid, mille väärtus kasvas mullu poole võrra 2 triljoni dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles