Reisikindlustus ja ebamäärased tingimused: milline tõend on piisavalt hea, et reisi ärajäämist kinnitada?

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Peamiselt sisaldab kindlustus meditsiiniabi, pagasikindlustust ja reisitõrke kaitset. Pilt on illustratiivne.
Peamiselt sisaldab kindlustus meditsiiniabi, pagasikindlustust ja reisitõrke kaitset. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig, Sakala / Scanpix

Kujuta ette, et oled aastaid unistanud kaugemate maade avastamisest, planeerinud hoolikalt oma reisi ning oodanud pikisilmi seiklusi, ent mõnikord võib ette tulla takistus, mis paneb reisist loobuma.

Nii juhtus ka Postimehe lugejaga, kellel oli juba broneeritud uus reis, ent kes leidis end ootamatu tervisehäda küüsist. Reisija pöördus koheselt oma reisikindlustusfirma poole, kuid vastus, mille ta neilt sai ei olnud päris see, mida ta ootas.

Kindlustusfirma teatas, et neile on vajalik esitada ametlik tõend, mis kinnitab reisija haigestumist ning õigustab reisi ärajäämist. Reisija sõnas, et saadab neile kinnituse läbi digiloo, kuid paraku selgus, et digitaalsed tõendid ei vastanud kindlustusfirma nõudmistele. See viis aga frustratsioonini, kuna reisija oli teinud juba kõik, et saada vajalik dokumentatsioon. Kindlustusfirma suunas haigeks jäänud reisijat aga uuesti arstile minema, mainides, et ainult arst teab täpselt, milline tõend sobib reisikindlustusfirmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles