Tesla turuväärtus kerkis üle 800 miljardi ning Muski vara üle 200 miljardi dollari

Erkki Erilaid
Copy
Tesla tegevjuht Elon Musk esinemas.
Tesla tegevjuht Elon Musk esinemas. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Tesla aktsia hind hüppas New Yorgi börsil reedel ligi kaheksa protsenti, 880 USA dollarini, mis viis elektriautode tootja aktsiate koguväärtuse esimest korda üle 800 miljardi dollari piiri. Elon Musk on nüüd aga ainuke inimene 200 miljardi dollari klubis.

Alanud aasta esimesel kauplemisnädal on Tesla aktsia kallinenud ligi veerandi võrra. Eelmise aasta algusest, mil aktsia maksis veel kõigest 95 dollarit, on ettevõtte väärtpaberid tänaseks teinud meeletu üheksakordse tõusu.

Kaks päeva tagasi kirjutas Postimees, et ettevõtte suuromanikust Elon Muskist sai maailma jõukaim inimene, kelle vara kerkis selle nädala kolmapäeval 188,5 miljardi dollarini. Kahe järgneva päevaga teenis ta aga veel 20 miljardit dollarit lisaks ning nüüd ulatub Lõuna-Aafrika Vabariigis sündinud ettevõtja vara väärtus juba 209 miljardi dollarini. Bloombergi miljardäride tabeli teisel positsioonil oleva Amazoni asutaja Jeff Bezose jõukus küündis eile 186 miljardi dollarini. Kuna Amazoni aktsia on alustanud aastat kerge langusega, siis ilmselt niipea Bezosel 200 miljardi klubisse asja ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles