Eurogrupp kinnitas ESMi lepingu teksti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro.
Euro. Foto: SCANPIX

Rahandusministrid kinnitasid Brüsselis toimunud kohtumisel Euroopa Stabiilsusmehhanismi lepingu teksti ja valmistasid ette fiskaalstabiilsuse lepingu eelnõu Euroopa Ülemkoguks.

Leping allkirjastatakse veebruaris ja ratifitseeritakse liikmesriikide parlamentide poolt 1. juuliks, teatas rahandusministeerium.

Ministrid said kohtumisel ülevaate ka riigivõlakriisi lahendamisest ja ülemäärase eelarvedefitsiidi korrigeerimisest ELis. Eurogrupi hinnangul ei ole Kreeka finantsabiprogrammi rakendamise eesmärke suutnud saavutada. Samas tervitasid ministrid Itaalia ja Hispaania eelarve kulutuste vähendamiseks ja majanduskasvu taastamiseks tehtud jõupingutusi.

Ecofin otsustas, et Ungari ei ole ülemäärast eelarvedefitsiiti jätkusuutlikult korrigeerinud ja tema suhtes jätkatakse ülemäärase eelarvedefitsiidi protseduuriga. Belgia, Poola, Küprose ja Malta võetud meetmeid hinnati piisavaks, mis komisjoni hinnangul näitab kuue eelarvedistsipliini järelevalve õigusakti toimimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles