Kuressaare-Tallinna lennuliini hakkab teenindama 48-kohaline NyxAir

Copy
NyxAiri lennuk
NyxAiri lennuk Foto: NyxAir

Alates esmaspäevast hakkas Kuressaare–Tallinna lennuliini teenindama NyxAir OÜ. Tegu on suurima lennukiga, mis liini seni teenindanud on. 

Lepingu järgi lendab Kuressaare–Tallinna lennuliinil 48-kohaline lennuk, milleks on turbopropellermootoriga ATR 42-500. Sarnaselt varasemaga jätkatakse 12 reisiga nädalas. Esimene lend kestis 32 minutit, vahendas ERR

«Suurem lennuk on sellepärast tähtis, et esiteks meil on reisijaid rohkem, teiseks see, et meil on suur probleem ikkagi pagasiga,» kommenteeris Saaremaa ettevõtjate liidu juht Robert Pajussaar Rahvusringhäälingule. 

«Mul on suur rõõm, et täna hommikul tegi Kuressaare ja Tallinna liinil esimese lennu suurem, 48-kohaline NyxAir lennuk,» sõnas ka peaminister Jüri Ratas. «Oleme viimased paar aastat töötanud selle nimel, et saarte elanikud saaksid mandriga parema ühenduse ning mul on hea meel, et suurem lennuk Tallinna-Kuressaare liinil annab selleks edaspidi olulise panuse. Tänan ja tunnustan kohaliku omavalitsuse esindajaid, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning kõiki teisi asjaosalisi, kellega koos me selle tulemuseni jõudsime,» tänas peaminister.

«Pean väga oluliseks, et meil oleks saartega hästi toimiv lennu- ja laevaühendus. Seda nii saartel ja mandril töötamise, kaubaveo kui ka huvireiside jaoks, kui tervisekriisi leevenedes turismi taas hoogustub. Nagu viimane nädalavahetus jälle näitas, võib parvlaevaühenduses tekkida katkestusi ning seetõttu on vajalik, et reisijatele oleks toimiv alternatiiv,» ütles Ratas ja lisas, et samas jätkatakse tööd, et Saaremaa ja Hiiumaa saaks 2023. aastast uue laeva, millega olemasolevat ühendust enamgi kindlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles