Enefit Green tahab Lääne-Nigulasse ehitada ülikõrge tuulepargi

BNS
Copy
Enefit Greeni juht Aavo Kärmas
Enefit Greeni juht Aavo Kärmas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Enefit Green tahab Lääne-Nigulasse ehitada ülikõrge tuulepargi ning nüüd tuleb Lääne-Nigula vallal otsustada, kas anda luba rajada valla eriplaneeringuga tuulepark või näidata punast tuld ja riskida riigi eriplaneeringuga, kirjutab Lääne Elu. 

Nii Eesti Energia tütarfirma Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas kui ka firma taastuvenergia arenduse projektijuht Oliver Zereen ütlesid, et eriplaneeringu koostajate välja pakutud kolmest võimalikust asukohast sobib elektrifirmale valla keskosas paiknev Piirsalust läänes ja Ristist põhja pool Vidruka, Seljaküla, Piirsalu, Jaakna, Luigu ja Rõuma küla territooriumil asuv 3000 hektari suurune ala. 

290 meetri kõrgused tuulikud on peaaegu poole kõrgemad kui praegused Eesti suurimad, 150 meetri kõrgused tuulegeneraatorid.

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur kinnitas, et vald planeeringu tellijana jälgib kindlasti selle koostamist. «Tahan näha uuringute ja keskkonnamõju hindamise tulemusi ja tuulikute asukoha planeeringut. See on ikka väga suur erinevus, kas need on kilomeeter siinpool või kaks kilomeetrit sealpool. Praegu ma kindlasti ei ütle, et siia ei tohi mitte mingil juhul teha. Nii ei saa öelda! Mingi võimaluse peab arenguks ju andma. Aga teisalt peame kõik asjaolud arvesse võtma, sest see on niivõrd oluline muudatus,» märkis Suur.

Eriplaneeringu kohta saab arvamusi esitada kuni 27. augustini. Septembri lõpus on avalikud koosolekud Ristil, Taeblas ja Kullamaal. Eriplaneering on kavas vastu võtta oktoobris 2021.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles