Puhastusfirmade kartelliküsimus läheb kohtus uuesti arutamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapuhastus
Tänavapuhastus Foto: Liis Treimann

Puhastusfirmade kartellisüüasi läheb Harju maakohtule uueks arutamiseks, sest süüdistatavatel ja nende advokaatidel ei õnnestunud saavutada ringkonnakohtu vastava määruse tühistamist.

Kriminaalasja uue arutamise maakohtus vaidlustasid riigkohtus ASi Veolia Keskkonnateenused kaitsjad Maivi Ots ja Toomas Pikamäe ning Tänavapuhastuse ASi kaitsja Oliver Nääs, samuti Argo Luude kaitsja Sven Sillar ja Vello Kingi kaitsja Üllar Talviste, kuid riigikohus ei võtnud nende määruskaebusi arutusele, vahendab ERRi-uudisteportaal.

Oktoobri alguses tühistas Tallinna ringkonnakohus riigiprokuratuuri kaebuse alusel Tänavapuhastuse ASi ja ASi Veolia (varasema nimega Cleanaway) ning nende juhtide Vello Kingi ja Argo Luude õigeksmõistmise kartellileppe sõlmimise süüdistuses.

Ringkonnakohus leidis, et maakohus peab kriminaalasja arutama uuesti uues kohtukoosseisus. Advokaadid tahtsid ringkonnakohtu määruse tühistamist riigikohtult, kuid riigikohus ei pidanud kaebusi põhjendatuks ning  ei võtnud neid arutusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles