KINNISVARATURU ÜLEVAADE Kas tunneli lõpus on valgus või rong?

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Potentsiaalsed ostjad on pikisilmi oodanud kinnisvarahindade langust, kuid mida pole, on selle ootuse laialdane realiseerumine.
Potentsiaalsed ostjad on pikisilmi oodanud kinnisvarahindade langust, kuid mida pole, on selle ootuse laialdane realiseerumine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui 2024. aasta märtsis suurenes tehingute arv võrreldes eelneva kuuga pelgalt 0,4 protsendi võrra, siis oodatud tugevam hooajaline kasv avaldus alles aprillis, mil 1717 ostu-müügitehingu taustal suurenes turuaktiivsus võrreldes märtsiga koguni 14 protsendi ulatuses, selgus Arco Vara kinnisvarabüroo analüüsist. Samas väga suureks optimismiks ka põhjust pole.

2023. aasta aprilliga võrreldes ületati tehingute arv omakorda 4,2 protsendi võrra, viidates turul üha madalamale võrdlusbaasile ning olukorrale, kus mitmes turupiirkonnas on saavutatud võrdlemisi stabiilne madalseis juba 2023. aasta keskpaigast alates.

Kuna uute korterite asjaõiguslepingute arv on käesoleva aasta algusest järsult madalam, kujundavad turuaktiivsust ja hinnatasemeid suuresti järelturul avalduvad muutused ning need muutused näivad olevat endiselt suhteliselt tasakaalukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles