Bulgaaria raudteetöölised lõpetasid streigi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikivad Bulgaaria raudteetöölased.
Streikivad Bulgaaria raudteetöölased. Foto: SCANPIX

Bulgaaria riigiraudtee (BDZ) töötajad lõpetasid laupäeval kolmenädalase üleriigilise streigi koondamiskava vastu, millega loodetakse Maailmapangalt saada 230 miljoni euro suurune laen.

Ametiühingud ja BDZ juhtkond ütlesid, et jõudsid kokkuleppele uues tööseaduses, mis tagab töötajate palgad ja võimaldab ka reforme teha. Lõplik kokkulepe allkirjastatakse esmaspäeval.

Streik kestis iga päev kaheksa tundi ja raudtee töötas minimaalse koormusega. Streik puudutas tuhandeid reisijad ja tekitas BDZ-le hinnanguliselt 2,5 miljoni leevi (umbes 1,3 miljoni euro) ulatuses kahju.

Maailmapanga laen aitaks BDZ-l, kus töötab 13.000 inimest, maksta tagasi osa kuni 800 miljoni leevini (umbes 408 miljonit euroni) ulatuvast võlast.

Euroopa Liidu vaeseim liikmesriik peab uuendama oma nõukogudeaegset infrastruktuuri, meelitama ligi välisinvestoreid ja suurendama majanduskasvu aeglustumise tõttu turismitulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles