BMW miljardäridest pärijad: meie elu pole nii lihtne kui arvatakse (1)

PM Majandus
Copy
Stefan Quandt, Johanna Quandt ja Susanne Klatten
Stefan Quandt, Johanna Quandt ja Susanne Klatten Foto: FRANK RUMPENHORST / AFP

Õde-vend Susanne Klatten ja Stefan Quandt omavad kahe peale ligi pool BMW AG-st ning nende sõnul on suur vastutus ja kadedus päritud vara üle alahinnatud koorem, kirjutas Bloomberg.

«Paljud arvavad, et me istume koguaeg Vahemerel jahi peal,» ütles Klatten intervjuus. «Roll, mis kaasneb vara eest vastutamisega, mõjutab eraelu ja see ei ole kuigi meeldiv,» lisas ta. 

Klatten, kelle isa Herbert Quandt aitas BMW-d 1950ndate aastate lõpus päästa, on Saksamaa jõukuselt teine inimene ja ta varade väärtus ulatub 18,6 miljardi dollarini. Lisaks on tal osalus ettevõtetes Altana AG ja SGL Carbon SE. Klatten sattus meedia tähelapnuorbiiti 1978. aastal, kui politsei avastas, et teda ja tema ema Johannat plaaniti röövida. 

Stefan Quandt omab lisaks osalust logistikafirmas Logwin ja homöopaatilises meditsiinifirmas Heel. Quandti varade väärtus on Bloombergi kohaselt 15,5 miljardit dollarit. Nii tema, kui ta õde kuuluvad mõlemad BMW nõukokku. «Meie kumbagi jaoks ei ole raha kindlasti motivaator. Kõige olulisem on töökohtade kindlustamine Saksamaal,» ütles Quandt.

Mõlemad pärijad ütlesid, et on praeguseks oma rolliga rahul, kuid nägid algselt vaeva suure vastutuse võtmisega noores vanuses. Quandt sai nõukogu liikmeks 30-aastaselt. Ta ütles, et oleks soovinud veel oodata ja töötada madalama astme positsioonil või õppida hoopis arhitektuuri.

«Minu positsioon ei olnud kunagi selline, et nüüd ma tulen ja näitan, kuidas töö käib,» ütles Quandt. «Pigem oli see pidev kahtlemine ja küsimuste esitamine,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles