Volkswagen sai USAs karmi süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni endine juht Martin Winterkorni ähvardab karm karistus
Volkswageni endine juht Martin Winterkorni ähvardab karm karistus Foto: imago stock&people / imago images / Sven Simon

USA väärtpaberite- ja börsikomisjon (SEC) esitas Saksa autofirmale Volkswagen ja selle endisele tegevjuhile Martin Winterkornile süüdistuse investorite petmises seoses diiselautode emissiooniskandaaliga.

SEC-i süüdistus tuleb kaks aastat pärast seda, kui Volkswagen jõudis USA ametivõimudega emissioonipettuse osas kohtuvälisele lahendile ja proovib end skandaalist distantseerida.

Komisjon märkis, et vahemikus aprill 2014 kuni mai 2015 emiteeris Volkswagen USA turul 13 miljardi dollari jagu võlakirju ja varaga tagatud väärtpabereid, seda ajal kui firma juhid teadsid, et enam kui 500 000 selle sõidukit USA-s ületavad oluliselt lubatud heitmemäärasid.

Volkswagen esitas investoritele valesid ja eksitavaid väiteid seoses autode kvaliteediga, keskkonnanõuete täitmisega ja ettevõtte finantsolukorraga, mis andis Volkswagenile emissioonidel eelise, teatas SEC.

«Volkswagen varjas oma aastakümne pikkust emissiooniskeemi, samal ajal müües investoritele miljardite dollarite jagu ülepaisutatud hindadega võlakirju,» ütles SEC-i jõustamisosakonna kaasdirektor Stephanie Avakian.

Volkswagen ei vastanud koheselt Associated Pressi küsimustele, kuid teatas Saksa uudisteagentuurile DPA, et SEC kordab emissioonidega mitteseotud Winterkornile varem alusetult esitatud süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles