Kallas: EL finantseerib Rail Balticut 60 protsendi ulatuses

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas ütles, et Euroopa Liidu põhitranspordivõrgustiku nimekirjas on neli projekti Eestist ning Rail Balticu arendamiseks saab Euroopa Liidu toetust 60 protsendi ulatuses projekti kogumaksumusest.

Euroopa Komisjon teeb täna ettepaneku muuta Euroopa raudteede, maanteede, lennujaamade ja kanalite võrgustik ühendatud transpordivõrguks. Euroopa Liidu transpordi põhivõrgu nimekirjas on neli projekti Eestist, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Euroopa ühendamise rahastamismeetmest on aastateks 2014-2020 eraldatud transpordile 31,7 miljardit eurot, mis on umbes neli korda enam, kui käesoleval rahastamisperioodil.

Siim Kallas ütles, et läbi Pärnu kulgeva ja Euroopasse suunduva kiirrongiliini Rail Baltica rajamiseks on võimalik saada Euroopa Liidu abi 60 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles