Estonian Air tahab Bombardierilt hinda alla kaubelda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta jaanuaris sai Estonian Air kätte esimese Bombardieri. Lennukist väljub ettevõtte endine juht Andrus Aljas.
Selle aasta jaanuaris sai Estonian Air kätte esimese Bombardieri. Lennukist väljub ettevõtte endine juht Andrus Aljas. Foto: Priit Simson

Estonian Airi juht Tero Taskila sõnas, et kui ettevõte ostab veel kaks Bombardieri lennukit, kavatsetakse hinda varem kokkulepitust alla kaubelda.

Lennufirmal on praegu käes kaks Bombardier 900NG tüüpi lennukit ning järgmisel aastal on saabumas veel üks. Lisaks sai lennukiostu sõlmides kokkulepitud, et EA võib osta veel kaks sama tüüpi lennukit.

Estonian Airi juht Tero Taskila ei tahtnud täna kommenteerida, kas ettevõte kavatseb seda teha, kuid sõnas, et kui nii läheb, kaubeldakse hinda kindlasti alla.

«Praegusel hetkel näeme, et lennufirmadel on hea aeg osta. Tootjad ei suuda oma laovarusid piisavalt kiiresti turule paisata. Nii et saadaval on soodustused, mida näiteks liisides ei saa,» rääkis Taskila.

Firmajuhi sõnul peavad hangitavad lennukid olema uued või siis suhteliselt uued ning uus lennukipark peaks olema ülesehitatud olemasolevate mudelite põhjal. See tähendab, et täiesti uut tüüpi lennukeid tõenäoliselt ei osteta.

Küsimusele, kust tuleb raha lennukite hankimiseks, vastas Taskila, et selleks on kolm võimalust: firma enda rahavood, liising või garantii krediidigentuurilt ja rahasüst aktsionäridelt.

Taskila vihjas, et võib-olla läheb käiku keskmine variant. «Peame veenduma, et krediidiagentuurid saavad ostu rahastada, et me ei peaks raha aktsionäridelt küsima,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles