Õiguseksperdid: Google’i-Motorola tehingut peaks uurima

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

USA õigusanalüütikute hinnangul võiks valitsusasutused uurida, kuidas mõjutab Google'i otsus osta Motorola Mobility konkurentsi mobiiltelefonide turul, kirjutab ERR Uudised.


Google on juba praegu USA föderaalse kaubanduskomisjoni tähelepanu all, sest komisjon uurib, kas kontsern kasutab oma võimu otsingumootorite valdkonnas konkurentsi takistamiseks, vahendas IT-uudiste portaal CIOL.

Üks mure, mis konkurentsiregulaatoritel võib olla on see, et Google võib täiendada oma Androidi tarkvara Motorola seadmete jaoks ja püüda lülitada välja teisi riistvara tootjaid nagu Samsung ja HTC, kes kasutavad samuti Google tarkvara.

Samas seda siiski tõenäoliselt ei juhtu, kuna Android on avatud tarkvara, arvab Iowa ülikooli õigusprofessor Herbert Hovenkamp.

Ka Ameerika antitrusti instituudi õigusdirektor Richard Brunell ei usu, et Google lõpetaks Motorola konkurentidele litsentsi andmise, kuid märkis, et ettevõte võib neid välistada muudel kavalatel viisidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles