Tasuta maailmatasemel haridus internetist

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salman Khan
Salman Khan Foto: E24

Suured muutused maailmas on jõudnud ka haridusse: USAs valminud videoloenguportaalis Khan Academy on võimalik kuulata tasuta loenguid alates kaasaja majandusest kuni bioloogia, füüsika ja ajalooni välja.


Projekti initsiaatoriks on MIT ja Harvardi haridusega Salman Khan, kelle õpetamisekarjäär algas väikestele sugulastele matemaatika õpetamisega. Peatselt oli aga huvilisi nii palju, et tal oli mõttekam oma tunnid YouTube’i üles panna.

Sealt edasi areneski välja Khan Academy veebiportaal, kus tänaseks on üleval üle 2400 videoloengu muuhulgas matemaatikast, füüsikast, bioloogiast, statistikast, ajaloost, majandusest.

Sal Khani poolt loetavad loengud ei kujuta õpetajat klassiruumi ees: leongupidaja nägu videodes näha ei ole. Fookuses on hoopis filmitud arvutiekraan, kuhu ilmuvad vastavalt teemale illustreerivad järk-järgulised joonised, märkmed, graafikud ja kokkuvõtted.

Khani missiooniks on võimaldada tasuta maailmatasemel hariduse omandamist inimestele kõikjal maailmas.

Projekti rahastatakse annetustest, teiste hulgas on toetajateks Google ja Gates Foundation.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles