Läti rahandusminister: inimesed peavad majanduskasvuks rohkem raha kulutama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister Andris Vilks.
Läti rahandusminister Andris Vilks. Foto: SCANPIX

Selle aasta esimese kolme kuu kesises majanduskasvu numbris on osaliselt süüdi ka inimesed, kes ei taha tarbimisele tehtud kulutusi suurendada, tõdes Läti rahandusminister Andris Vilks väljaandele Lietiska Diena.

Küsimusele, miks Läti majanduskasv jääb Eesti ja Leedu omale alla, vastuseks tõdes Vilks, et see on eelarve konsolideerimise tulemus.

«Meie inimeste laenukoormus on kõige suurem ning me pidime eestlaste ja leedukatega võrreldes läbi viima kõige suuremad kärped,» tõdes Vilks. Lisaks suhtuvad Vilksi sõnutsi nii lõunanaabrite inimesed kui ettevõtted tarbimisse liiga vaoshoitult.

«Nii eraisikute kui ettevõtete hoiuste mahud kasvavad. Raha kulutatakse ettevaatlikult ja see läheb valedesse kohtadesse. Inimestel lihtsalt ei ole kindlust ei töö, maksude ega millegi muu osas ja valitsus venitab oluliste otsuste tegemisega,» vahendab Läti majanduselehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne  Vilksi öeldut.

Rahandusministri sõnutsi on veel vara öelda, kui suures mahus tuleva aasta eelarves tuleb kulusid kärpida ning lisatulusid leida. See summa saab olema 150-180 miljonist latist väiksem, kuid suurem kui 100 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles