Trump: Euroopa Liit on võib-olla sama halb kui Hiina (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Air Force One'i lennuki pardal.
USA president Donald Trump Air Force One'i lennuki pardal. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Võimalik, et Euroopa on kaubanduse osas sama halb kui Hiina, ütles pühapäeval eetrisse läinud usutluses USA president Donald Trump.

«Võimalik, et Euroopa Liit on sama halb kui Hiina, ainult väiksem,» lausus Trump eelsalvestatud Fox Newsi saates «Sunday Morning Futures».

«Nad saadavad siia oma Mercedesed, meie ei saa oma autosid sinna saata. Vaadake, mida nad teevad meie farmeritele. Nad ei soovi meie põllumajandustooteid. Kui nüüd päris aus olla, siis ka neil on omad farmerid ... Kuid meie enda omi ei kaitse ja nemad enda omi kaitsevad,» märkis ta.

Trump on juba ähvardanud uute imporditollidega vastuseks EL-i läinud nädalal kehtestatud vastutariifidele ikoonilistele USA toodetele, nagu burboon, teksad ja mootorrattad.

EL-i vastumeetmed rakendati pärast seda, kui Trumpi administratsioon kehtestas Euroopale, aga ka teistele liitlastele kõrged tariifid alumiiniumile ja terasele.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles