Londoni kinnisvarahinnad on viinud väljarände rekordilise tasemeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London.
London. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Suurbritannia metropoli üürituruhinnad on peamiseks põhjuseks, miks inimesed lähevad õnne otsima teistesse Inglismaa piirkondadesse.

Londonist lahkujate arv on tõusnud ajalooliselt kõrgele tasemele, millest enim lahkuti Newhami linnaosast, kirjutab raport.

Newhami linnaosa, kus asub 2012. aasta Londoni olümpiastaadion (nüüdsest jalgpalliklubi West Ham United kodustaadion), oli väljarändest kõige enam mõjutatud. Linnaosast lahkus teistesse piirkondadesse üle 31 000 inimese. Sarnased trendid leidsid aset ka linnaosades, nagu Brent, Ealing, Haringey ja Redbridge.

Alles kaks aasta tagasi oli London Inglismaa regioonidest kõige kiiremini arenev piirkond, kuid kasvunäitaja langes poole võrra koguni ühe aasta jooksul. Üheks peamiseks põhjuseks, miks nii drastiline langus aset leidis, olid 30ndates ja 40ndates olevad pered lastega, kes otsustasid asjad kokku pakkida ning linnast lahkuda.

Kinnisvaramaakler Knight Frank, kes raporti andmeid analüüsis, ütles, et Londonist lahkutakse rekordiliselt eelkõige kahel põhjusel. Esiteks on tööpakkumiste arv väljaspool Londonit kasvanud ning kinnisvara hinnad võrreldes Londoniga on märksa odavamad.

Sihtkohad, kuhu Londoni elanikud enim lahkusid, olid näiteks Birmingham, Brighton ja Bristol.

2017. aasta algusest kuni juunini oli Londonist lahkujaid 106 000 inimese võrra rohkem. Sisse rändas 229 000 inimest, üle 336 000 inimese kolis äärelinnadesse, maakohtadesse ning teistesse Inglismaa osadesse. Franki sõnul on see koguni 55% kõrgem kui viis aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles