Saksa suurim pank koondab üle 7000 töökoha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki töötajad protesteerivad täna Frankfurtis panga kärpepoliitika vastu.
Deutsche Banki töötajad protesteerivad täna Frankfurtis panga kärpepoliitika vastu. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Deutche Bank andis täna teada, et seoses ümberkorraldustega investeerimispanganduse suunal ja kulude kärpimisega vähendab suurpank senised 97 000 töökohta «korralikult alla» 90 000 taseme.

Tegemist on suurpanga värskeima sammuga, mille eesmärgiks on tulla välja aastaid kestnud kahjumist, vahendab CNN. Eelmisel kuul vahetas pank välja oma senise tegevjuhi John Cryani, asendades ta Christian Sewingiga, kes on kogu oma elu Deutche Bankis töötanud.

Sewing andis üsna pea pärast uude ametisse asumist teada, et kärped on tulemas. Aprilli lõpus ütles ta, et pank hakkab investeerimispanganduses keskenduma ainult Euroopa klientidele, mistõttu tõmmatakse koomale senist tegevust USAs ja Aasias. Ka ütles ta, et pank hakkab üle vaatama oma üleilmset aktsiaäri.

Sewing hoiatas juba siis, et plaanitavad muudatused toovad endaga kaasa «valulikke» kärpeid. Nüüd ongi ettevõte asunud avalikustama, mida värske tegevjuht selle all täpselt silmas pidas. See tähendab ühtlasi nii panga aktsiaäri kui kauplemissuuna töökohtade vähendamist veerandi võrra.

«Oleme jätkuval pühendunud oma äri- ja investeerimispanganduse suundadele ning rahvusvahelisele kohalolule – selles osas ei tee me mingeid järelandmisi,» kinnitas Sewing täna. «Küll aga peame keskenduma sellele, milles me tõeliselt head oleme,» lisas ta.

Viimastel aastatel on Deutsche Bank sulgenud sadu pangakontoreid ja on kulude kärpimise eesmärgil juba koondanud tuhandeid töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles