Seadusemuudatus keelab gaasifirmal ostja nörritamise

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil gaasitorustiku ehitus.
Pildil gaasitorustiku ehitus. Foto: gasum.fi

Selle aasta alguses tabas paljusid inimesi väiksem šokk, kui Eesti Gaas saatis neile arve, nõudes juurde maksmist juba tarbitud ja makstud gaasi eest. Värske maagaasiseaduse muutmise eelnõu keelab tasaarvelduste tegemise ja nõuab, et gaasi müüja peab hinda muutma vastavalt riiki sisseostetava gaasi hinnamuutusega.

Eelnõu seletuskiri märgib, et maagaasiseaduse kohaselt toimub gaasi tasaarveldus tagasiulatuvalt ning käesoleva aasta alguses teostatud tasaarveldus põhjustas tarbijate seas segaduse ja rahulolematuse.

Eelnõu autorid märgivad, et tarbijal peab olema võimalus ise oma tarbimist juhtida valides tarbitava kütuse liigi ja tarbitava kütuse kogust reguleerides optimeerida oma kulutusi. Tagasiulatuv tasaarveldus võtab tarbijalt võimaluse ja tahtmise reaalajas oma tarbimist juhtida, kuna tegelik hind selgub alles tagantjärele.

Eesti Gaasil on üle 40 000 kodutarbija. Kuna neile müüdava gaasi marginaal on konkurentsiameti kontrolli all, siis peab ettevõte muutma tarbijatele müüdavat gaasihinda vastavalt sisseostuhinna muutusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles