Tallinki oodatav megatehing investoreid väga palju enam ei huvita

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki juht Janek Stalmeister
Tallinki juht Janek Stalmeister Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui juuli alguses saatis Tallink välja krüptilise sisuga börsiteate, millest sai välja lugeda, et ettevõte on müügis, tekitas Tallinna börsil tormi ja kahel järgneval päeval oli aktsia käive üle miljoni euro.

Eilsed spekulatsioonid, et tehing on muutumas konkreetseks, enam nii suurt elevust ei tekitanud – eilne käive oli 846 457 eurot. Ka aktsia hinnatõus, kaheksa protsenti, oli suvise teate järel suurem kui eilne 5,4.

Täna hommikul algas kauplemine Tallinki aktsiatega rahulikult. Kolmveerand tundi pärast kauplemise algust oli sooritatud küll 43 tehingut, aga aktsia hind oli eilse sulgemishinna tasemel. Käive oli tagasihoidlikud 100 000 eurot.

Meediakompanii Acuris (endine Mergermarket Group) kirjutas, et jaanuari lõpus, selgub, milline pakkuja läheb järgmisesse ettevõtte igakülgse hindamise (due diligence) faasi. Indikatiivne pakkumine peaks toimuma eeldatavasti 25. või 26. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles