Nordeconi kasum on languses, põhjuseks ehitushinnad ja oskustööjõu puudus

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon.
Nordecon. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nordeconi kontserni brutokasum oli 2017. aasta9 kuuga 6,76 miljonit eurot, mis on korralik langus võrreldes eelmise aasta 9 kuu 8,59 miljoni euroga.

Kasumlikkuse vähenemist mõjutab eelkõige hoonete segment, kus brutokasumlikkus on eelmise aasta võrreldava perioodiga tuntavalt vähenenud, moodustades 4,3 protsenti (9 kuud 2016: 8,1 protsenti). Hoonete segmendi brutokasumlikkuse vähenemine tuleb peamiselt sisehindade kasvust nii materjalide kui ka tööjõu osas, seisab ettevõtte pressiteates.

Samuti mõjutab tulemust üha enam kvaliteetse oskustööjõu ebapiisav saadavus ning seonduvalt ka allhankijate nappus ehituses, sest Eesti turu kohta rajatakse samaaegselt väga palju obekte. Viimane asjaolu võimaldab allhankijatel julgemalt hindu tõsta, pingestades sellega peatöövõtjate marginaale.

Kontserni üldhalduskulud moodustasid 2017. aasta 9 kuuga 5,3 miljonit eurot (9 kuud 2016: 4,6 miljonit eurot). Üldhalduskulude märgatav suurenemine eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on eelkõige tingitud Nordecon AS-i kahe juhatuse liikme teenistuslepingute lõppemise tasudest, aga ka nõukogu otsusest juhatuse liikmete arvu suurendada.

Kontserni puhaskasumiks kujunes 2,7 miljonit eurot (9 kuud 2016: 3,3 miljonit eurot), millest Kontserni emaettevõtte Nordecon AS aktsionäridele kuuluv puhaskasumi osa moodustas 2,9 miljonit eurot (9 kuud 2016: 2,4 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles