Transiidikeskus: Tallinna Sadam kahjustab Eesti majandushuve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Raigo Pajula

 8. märtsil avaldatud Tallinna Sadama otsuse tõttu kuulutada Muuga Konteinerterminali laienduse konkursi võitjaks Vene päritolu ettevõte Rail Garant, leiab Transiidikeskuse AS, et antud otsus kahjustab otseselt Eesti riigi majandushuve ning on tehtud ebaseaduslikult, võltsides konkursile esitatud pakkumisi.
 

«Esitasime parema pakkumise ja võitjaks kuulutati oluliselt kehvema pakkumise teinud ettevõte, seega on pakkumisi kas võltsitud või nendega manipuleeritud,» teatas Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

«Kuna meil on olemas mõlema pakkumise andmed, leiame, et taoline teguviis on Tallinna Sadama poolt kuritahtlik. Esitame avaldused asja uurimiseks riigikontrolli, konkurentsiametisse ja pöördume oma õiguste kaitseks kohtusse.»

Laidvee lisas, et riigil jääb saamata konkreetne ja garanteeritud oluliselt suurem, kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuv tulu, mis kaasnenuks parima pakkumise võitjaks tunnistamisega, seega on tegu Eesti riigi huvide otsese kahjustamisega.

Transiidikeskuse AS loodab, et riik kui Tallinna Sadama omanik sekkub ja otsus kuulutada võitjaks halvema pakkumise tegija, tühistatakse.

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul kujunes otsuse langetamisel määravaks Rail Garanti uudne äriplaan kasutada terminali ennekõike just Venemaa ekspordi tarbeks, mis omakorda tähendab uusi avanevaid võimalusi ka Venemaale importijatele, kuna nii on laevaliinidel võimalus vedada täis konteinereid mõlemas suunas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles