Taavet Hinrikus: tahame kõik teha midagi, millel on suurem mõte

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane on kirglik värv. TransferWise'i töötajad ongi oma tegemistes kirglikud, kinnitab ettevõtte juht Taavet Hinrikus firma puhkekeskkonnas.
Punane on kirglik värv. TransferWise'i töötajad ongi oma tegemistes kirglikud, kinnitab ettevõtte juht Taavet Hinrikus firma puhkekeskkonnas. Foto: Jaanus Lensment

1980ndatel tahtis iga kooliõpilane teha rokkbändi, nüüd tahab igaüks teha oma iduettevõtet. Aga nagu enamikust ei saanud tollal häid muusikuid, ei saa ka enamikust häid ettevõtjaid, nendib eestlasest londonlane, kes aitas lennutada Eestist maailmaareenile Skype’i ja teeb nüüd sedasama TransferWise’iga.

Taavet Hinrikus usub, et sunnib vanu, traditsioonilisi panku muutuma sõbralikuks ning vähem inimesi nöörivaks. Kuid mitte ainult seda. Ta usub, et suudab muuta kogu maailma paremaks.

Vaat nii suur ja kindel usk on tal koos Kristo Käärmanniga jaanuaris kuus aastat tagasi loodud rahvusvahelisi rahaülekandeid korraldava TransferWise’i tulevikku ja mõjujõusse. Ja see pole ainult tema usk. Ega muidu kuuluks TransferWise, mis jätkuvalt teenib kahjumit, sest tegevuse laiendamine üle maailma nõuab suuri investeeringuid, investorite hinnangul unicorn’ide ehk ükssarvikute hulka – need on ettevõtted, mille väärtuseks hindavad turud rohkem kui miljard dollarit. (See on üks üheksa nulliga!)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles